Yhdistyksessä tapahtuu

22.2.2023Uutta! Alkaen 27.2.-23. Tule kohentamaan lihaskuntoasi. Ilmoittaudu heti!Lue lisää »22.2.2023Teatterimatka Helsinkiin 6.5.2023 Ilmoittaudu nyt!Lue lisää »16.1.2019Porvoon seudun selkäyhdistyksen 30-vuotishistoriikki julkaistuLue lisää »

Yhteystiedot

Porvoon Seudun Selkäyhdistys ry, Borgånejdens Ryggförening rf

porvoonseudunselkayhdistys(at) gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:118475 kpl

Yhteistyössä

Historiaa

Yhdistyksen toiminta alkoi 19.1.1988 Porvoon Osuuspankin kerhohuoneella. Paikalla oli noin 60 henkilöä pohtimassa, tarvitaanko Porvooseen oma Selkäseura. Todettiin seuran tarpeellisuus ja valittiin ensimmäinen johtokunta, joka laati seuralle säännöt. Vuoden 1988 lopussa oli 53 jäsentä. 

Yhdistysrekisteriin 5.7.1989 merkittiin Porvoonseudun Selkäseura (ry) Borgånejdens Ryggförening (rf).

Nykyisin nimi on Porvoon Seudun Selkäyhdistys ry, Borgånejdens Ryggförening rf.

Selkäjumppa alkoi heti ensimmäisenä toimintavuotena. Alku vuosina on järjestetty useita asiantuntijaluentoja, tehty tutustumiskäyntejä kuntoutuslaitoksiin ja kylpylöihin sekä järjestetty virkistysmatkoja.
Varojen hankkimiseksi on peritty jäsenmaksua, pidetty kirpputoria, myyty arpoja ja joulukortteja.

Asiantuntijaluennot pidetty Yhdistyskeskuksen auditoriossa, Mannerheiminkatu 20 K-rappu. 

Vertaistukea on ollut saatavilla kymmenen vuoden ajan. Järjestetty myös vertaistukitapaamisia.

Virkistystoimintana ollut noin kaksi kertaa vuodessa järjestetyt teatterikäynnit, jotka ovat olleet hyvin suosittuja. Käyty myös useina vuosina Terveysmessuilla.

Varojen hankkimiseksi haettu avustuksia kaupungilta ja Aktiosäätiöltä sekä Sivikseltä. Osallistuttu vuosittain Annan joulumarkkinoille.

Yhdistystä on selkäviikkojen aikana esittäytynyt eri paikoissa. Selkäviikon tapahtumissa on jaettu Hyvä Selkä-lehteä ja yhdistyksen toimintakalenteria.

Yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut huomattavasti, lisääntyneen mainonnan, kotisivujen ja kiitosta saaneiden jumppa-ja joogaryhmien ansiosta.

Jumpparyhmät ovat lisääntyneet siten, että vuonna 2017 on miehille jumpparyhmä maanantaisin, tiistaisin kaksi ryhmää sekä naisille, että miehille.

2015 syksyllä aloitettiin selkäjooga torstaisin, joka osoittautunut suosituksi jatkuen edelleen.

2016 syksyllä aloitettiin aamujooga, joka perjantaisin klo 8.00 Kunto Wernen tiloissa.

2018 alkoi miesten selkäjooga, yhdistyksen saatua kansallisen Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) -ohjelman avustuksen.

Yhdistys isännöi omalta osaltaan Selkälliton järjestöpäiviä ja syyskokousta 17.–18.11. 2018 Porvoossa. Paikalla oli noin 40 edustajaa 15 selkäyhdistyksestä eri puolilta maata.

Selkäryhmiä ja selkäjoogaa vetää fysio-/joogaterapeutti Taina Åkerlund-Pesonen.

Nykyisin hallituksen kokoukset ja luennot järjestetään pääasiassa Porvoon Yhdistyskeskuksen tiloissa, WSOY:n talossa Mannerheiminkatu 20 K-rappu.

2018 julkaistu yhdistyksen 30-vuotishistoriikki on luettavissa täältä.