Yhdistyksessä tapahtuu

17.5.2020Uutta! Alkaen 20.5.2020 JÄSENILLATLue lisää »17.5.2020Uutta! Kuluttajaliitto tarjoaa kaikille avointa ja maksutonta neuvontaaLue lisää »16.1.2019Porvoon seudun selkäyhdistyksen 30-vuotishistoriikki julkaistuLue lisää »

Yhteystiedot

Porvoon Seudun Selkäyhdistys ry, Borgånejdens Ryggförening rf

porvoonseudunselkayhdistys(at) gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:65923 kpl

Yhteistyössä

Vertaistuki ja jäsenillat

Pitkittynyt selkäkipu vaikuttaa moneen asiaan elämässä: fyysiseen aktiivisuuteen, työhön, ihmissuhteisiin ja psyykkeeseen, elämänhallintaan ja seksuaalisuuteen.

Eläminen selkäkivun kanssa kuluttaa selkäsairaan sekä hänen läheistensä henkisiä voimavaroja. Jos omat keinot voimavarojen löytämiseen eivät riitä terveydenhuollon henkilöstön lisäksi vertaiskokijat voivat auttaa.

Vertaistuki on luottamukseen perustuvaa tuen antamista ja saamista, joka perustuu kokemusten ja tuntemusten jakamiseen.

Vertaistukihenkilö

Aija Hiilesniemi, puhelin 0400 127 267 arkisin ja sähköposti aija.hiilesniemi@hotmail.com

 

Jäsenillat 2020

Uutena toimintamuotona aloitetaan jäsenillat.

Ensimmäinen jäsenilta pidetään tiistaina 25.2.2020 klo 19.00 Porvoon Yhdistyskeskuksen auditoriossa, kellarikerros, WSOY -talo, Mannerheiminkatu 20, Porvoo.

  • Jalkojenhoitaja Tiina Sallden tulee kertomaan tärkeää asiaa jalkojen hyvinvoinnista. 
  • Kahvitarjoilu.
-> Kiitos kaikille osallistuneille, kuvia illasta  https://www.selkayhdistysporvoo.net/9

Toinen huhtikuulle 20.4.2020 suunniteltu jäsenilta on peruttu

  • Ilmoitamme uudesta jäseniltatapahtumasta myöhemmin.

Huom, seuraava verkkovertaistunti 17.6.2020  - Tule rohkeasti mukaan

Niska- ja selkäoireisten verkkovertaistunti

Seuraava niska- ja selkäoireisille suunnattu verkkovertaistunti järjestetään Zoom-verkkokokoustyökalun välityksellä ensi keskiviikkona 17.6. klo 14.00 alkaen. Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään 17.6. klo 12.00 mennessä selkäneuvonnan koordinaattori Maria Sihvolalle, maria.sihvola(a)selkaliitto.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä saat lisäohjeita sekä osallistumislinkin tapaamiseen.

Verkkovertaistuntien tarkoitus on, että samassa elämäntilanteessa olevat henkilöt tai saman elämäntilanteen läpikäyneet henkilöt voivat jakaa kokemuksiaan sekä selviytymiskeinojaan selkäkivun kanssa. Jokainen osallistuja jakaa itsestään vain sen mihin on valmis. Tule rohkeasti mukaan Selkäliiton vertaistunneille! Kaikesta ei tarvitse selvitä yksin, vertaistuesta saat voimaa!

Lisätietoa verkkovertaistunneista: https://selkakanava.fi/verkkovertaistunnit

 

JÄSENILLAT 

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi Porvoon Seudun Selkäyhdistyksen vertaistuki/jäsenillat ovat tilapäisesti tauolla vallitsevan kokoontumiskiellon vuoksi. Jotta voisimme taata niska- ja selkäoireiden vertaistuen saamisen myös tässä poikkeustilanteessa, Selkäliitto on päättänyt tarjota siihen mahdollisuutta verkkovertaistapaamisten muodossa. 

Selkäliiton tarkoituksena on järjestää joka toinen viikko vertaistapaaminen ns. "vertaistunti" Zoom-etäyhteyden kautta. Verkkotapaamiset järjestetään parittomien viikkojen keskiviikkoina. Ensimmäinen vertaistunti on keskiviikkona 20.5.2020 klo 14.00 alkaen. Vertaistunti on avoin kaikille niska- ja selkäoireisille, mutta jokaiseen tapaamiseen osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen. Ilmoittautumiset vastaanottaa selkäneuvonnan koordinaattori Maria Sihvola, joka lähettää osallistujille nettilinkin tapaamiseen ja tarkemmat ohjeet etäyhteyteen.  maria.sihvola(at)selkaliitto.fi, puh. 050 465 7884.

Vertaistuntien ohjaajana toimii vertaistukihenkilökouluttaja, kriisityöntekijä sekä ryhmä- ja työnohjaaja Sirpa Heikkinen.

Osallistujat kirjautuvat vertaistunnille omalla etunimellään tai nimimerkillä. Sukunimeä ei mainita kirjautumisruutuun. Vain ryhmän ohjaaja käyttää videokuvayhteyttä, muiden osallistujien videokuvayhteys pidetään suljettuna. Näin jokainen osallistuja pysyy anonyyminä tapaamisessa ja kertoo itsestään vain sen mitä haluaa. Vertaistunnin kesto on noin 1-1,5 tuntia, riippuen tarpeesta.

HUOM! Nämä Selkäliiton tarjoamat verkkovertaistunnit järjestetään poikkeustilanteesta johtuen ja kokeiluna. Niitä ei ole tarkoitus jatkaa, kun Porvoon Seudun Selkäyhdistys pystyy taas normaalisti jatkamaan vertaistukitoimintaa/jäseniltoja.

 

 

 

Päivitetty 15.6.2020