Yhdistyksessä tapahtuu

30.8.2020Syksyn Jumpat ja joogat - ilmoittautuminen avattu!Lue lisää »17.5.2020Uutta! Kuluttajaliitto tarjoaa kaikille avointa ja maksutonta neuvontaaLue lisää »16.1.2019Porvoon seudun selkäyhdistyksen 30-vuotishistoriikki julkaistuLue lisää »

Yhteystiedot

Porvoon Seudun Selkäyhdistys ry, Borgånejdens Ryggförening rf

porvoonseudunselkayhdistys(at) gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:75414 kpl

Yhteistyössä

Vertaistuki ja jäsenillat

Pitkittynyt selkäkipu vaikuttaa moneen asiaan elämässä: fyysiseen aktiivisuuteen, työhön, ihmissuhteisiin ja psyykkeeseen, elämänhallintaan ja seksuaalisuuteen.

Eläminen selkäkivun kanssa kuluttaa selkäsairaan sekä hänen läheistensä henkisiä voimavaroja. Jos omat keinot voimavarojen löytämiseen eivät riitä terveydenhuollon henkilöstön lisäksi vertaiskokijat voivat auttaa.

Vertaistuki on luottamukseen perustuvaa tuen antamista ja saamista, joka perustuu kokemusten ja tuntemusten jakamiseen.

 

JÄSENILLAT ja VERTAISTUKI POIKKEUSTILANTEESSA

Koronaepidemian vuoksi Porvoon Seudun Selkäyhdistyksen vertaistuki-/jäsenillat ovat tilapäisesti tauolla. Jotta voisimme taata niska- ja selkäoireiden vertaistuen saamisen myös tässä poikkeustilanteessa Selkäliitto on päättänyt tarjota siihen mahdollisuutta verkkovertaistapaamisten muodossa.

Verkkovertaistuntien tarkoitus on, että samassa elämäntilanteessa olevat henkilöt tai saman elämäntilanteen läpikäyneet henkilöt voivat jakaa kokemuksiaan sekä selviytymiskeinojaan selkäkivun kanssa. Jokainen osallistuja jakaa itsestään vain sen mihin on valmis. Tule rohkeasti mukaan Selkäliiton vertaistunneille! Kaikesta ei tarvitse selvitä yksin, vertaistuesta saat voimaa! Lisätietoa verkkovertaistunneista: https://selkakanava.fi/verkkovertaistunnit

 

Selkäliiton järjestämät verkkovertaistunnit jatkuvat edelleen. Vertaistunti on avoin kaikille niska- ja selkäoireisille, mutta jokaiseen tapaamiseen osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen. Ilmoittautumiset vastaanottaa selkäneuvonnan koordinaattori Maria Sihvola, joka lähettää osallistujille nettilinkin tapaamiseen ja tarkemmat ohjeet etäyhteyteen maria.sihvola@selkaliitto.fi tai puh. 050 465 7884.  Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään  klo 12.00 mennessä kyseisenä päivänä.   Huom! Vertaistunnin järjestämisen edellytyksenä on vähintään 3 osallistujaa.

Seuraava vertaistunti järjestetään keskiviikkona 23.9. klo 14.00 alkaen.

Vertaistuntien ohjaajana toimii vertaistukihenkilökouluttaja, kriisityöntekijä sekä ryhmä- ja työnohjaaja Sirpa Heikkinen. Osallistujat kirjautuvat vertaistunnille omalla etunimellään tai nimimerkillä. Sukunimeä ei mainita kirjautumisruutuun. Vain ryhmän ohjaaja käyttää videokuvayhteyttä, muiden osallistujien videokuvayhteys pidetään suljettuna. Näin jokainen osallistuja pysyy anonyyminä tapaamisessa ja kertoo itsestään vain sen mitä haluaa. Vertaistunnin kesto on noin 1-1,5 tuntia, riippuen tarpeesta.

 

Yhdistyksen hallitus kannustaa jäseniä osallistumaan vertaistunteihin, sillä yhdistyksellä ei ole tällä hetkellä omaa vertaistukihenkilöä!

Päivitetty 20.9.2020